Terug in blogland

Bijna 4 jaar geleden begon ik de blogchallenge. Echter heb ik er maar een paar van gedaan en stierf mijn blog een langzame dood.

Een paar maanden geleden besloot ik mijn eigen website, mijn eigen domein, op te zeggen. Ik deed er bijna niets meer mee en als ik weer wilde bloggen kon dat ook prima met een wordpress domein. En ondanks dat ik het waanzinnig druk heb – hierover later meer – miste ik het bloggen toch wel een beetje. Twee maanden geleden kwam mijn bevallingsverhaal online en nu om weer een beetje in de blogflow te komen heb ik besloten om de blogchallenge weer op te gaan pakken, maakt toch niets uit dat deze al 4 jaar oud is…

Dus ik hoop aankomende tijd hier weer meer te gaan bloggen. Over de challenge en mijn krankzinnig leuke en drukke leven. Er is een hoop veranderd sinds de laatste blogs.

 

Flashback

De laatste keren dat ik echt geblogd heb was rond mijn dochters geboorte. Ik schreef hoe fantastisch ik het moederschap vond en hoe leuk onze Sophie is.

In de tussentijd is er in mijn leven veel veranderd. Ik schreef al eerder dat ik twijfelde over een carriereswitch. Toen Sophie ongeveer 5 maanden oud was ben ik gestart met de deeltijd lerarenopleiding wiskunde. Yep, ik besloot als nieuwe moeder weer 4 jaar naar school te gaan. Daarnaast was ik ook op zoek naar een baan. Want mijn laatste baan eindigde toen mijn zwangerschapsverlof in ging. Dus na mijn verlof ging ik de WW in.

De banenjacht ging heel soepel en dat bewees maar weer dat ik een goede keus had gemaakt voor deze opleiding: een paar weken nadat het schooljaar was begonnen kon ik aan de slag als docent wiskunde op een school in Ridderkerk voor 6 lesuren in de week. Na de kerstvakantie konden mijn uren uitgebreid worden en ik heb hier twee jaar met veel plezier gewerkt. Het was zwaar, pittig, leuk, uitdagend, spannend, maar bovenal heel leerzaam. Ik besloot op zoek te gaan naar een school dichterbij huis, en die vond ik! Na twee leuke gesprekken een proefles begon ik dit schooljaar (augustus 2018) in mijn eigen woonplaats op een vmbo school. En ook hier heb ik het weer onwijs naar mijn zin, ik heb een juiste keuze gemaakt om het onderwijs in te gaan.

Ik zit nu in mijn derde jaar van de lerarenopleiding en het is zwaar. Misschien wordt het nu zwaar, of misschien ben ik het wel zat. Ik vind leren leuk hoor, maar de wiskunde is pittig en het is een druk leven met weinig tijd voor onszelf. Want naast werk en studie moet er ook gesport worden en moet ik het belangrijkste in mijn leven niet vergeten: mijn mooie gezin. Mijn gezin dat mij volledig steunt, maar het soms ook moeilijk vindt. Nog maar een jaar. Even doorbijten. En dan ben ik klaar.

quote-161

 

Doen wat je blij maakt

En nu ben ik weer aan het bloggen. Ik vond het wel weer tijd. Want naast het onderwijs en de wiskunde is schrijven nog steeds een grote hobby. Een hobby die een beetje ondergesneeuwd wordt door het drukke leventje. Maar ik ga proberen weer meer te bloggen, soms zal ik mezelf moeten dwingen, maar ik word er blij van. En we moeten al zoveel, het is ook belangrijk om dingen te doen die je wilt.

One thought on “Terug in blogland

  1. Welkom terug! Hopelijk is het te doen naast het drukke werk-, studeer-, sport- en gezinsleven, maar voor je hobby’s vind je meestal wel tijd. Mijn blog gaat over boeken. Ook wil ik er een persoonlijker tintje aan geven, maar ik weet nog niet wat. Ik ga jouw blog in ieder geval volgen. Zo leuk om een collega te hebben die ook blogt.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s